Nyheder om børnefodbold

REMA Fodboldskoledag afholdt i weekenden

i kategorien Børnefodbold oprettet af Søren Andersen

Lørdag d. 19. september blev der afholdt REMA Fodboldskoledag. Det følgende er en beretning fra dagen fortalt af en far til en deltagende spiller.

Selvom min søn i øjeblikket har sat fodbold på pause, ville han gerne prøve at være "på fodboldskole", og derfor blev han tilmeldt REMA Fodboldskoledag. Da det blev 19. september pakkede vi en taske med tæppe, madpakke, fodboldtøj, mm. og mødte op i Lynghallens cafeteria kl. 9.30 som det rundsendte program foreskrev.

Vi modtog en REMA 1000 pose, som indeholdt træningstøj, en håndbold (!?), og en drikkedunk. Alle spillere blev iklædt træningstøjet og der blev skrevet navn på drikkedunken. Herefter var der rundstykker til spillere og forældre, og Carsten Brinch Larsen fortalte om arrangementet, hvilke sponsorer der havde støttet op om det, og præsenterede de frivillige som ville hjælpe til i løbet af dagen.

Efter morgenmaden gik flokken mod banerne med deres udleverede håndbolde. På banen viste det sig dog at spillerne var blevet snydt. De udleverede håndbolde skulle selvfølgelig ikke bruges til at spille fodbold med, i stedet blev håndboldene samlet ind og der blev udleveret fodbolde.

Spillerne blev delt op i hold og fordelt på banerne. Her stod trænere fra klubben på hver deres station, med forskellige aktiviteter, der på hver deres måde udfordrede spillerne. Flere steder blev der også dystet i discipliner mellem børnene og forældrene.

Efter et par timers fodbold var det tid til middagsmad. Trods vejret til tider bød på regn, kunne det fint lade sig gøre, at nyde den medbragte mad på et tæppe ude på banerne, så spillerne hurtigt kunne lege med boldene igen.

Da maden var spist kunne trænerne igen byde på nye discipliner, hvor spillerne kunne prøve deres færdigheder af. Der var bl.a. fodboldgolf, forhindringsbane og fodbold-rundbold. Bagefter blev der for de ældste årgange arrangeret en lille turnering, hvor spillerne i små hold kunne dyste mod hinanden. For de yngste årgange blev spillerne delt i 2 hold, som skulle spille børn mod forældre. 

Til slut begav hele flokken sig over på stadion, hvor der blev arrangeret en kamp, hvor det var alle spillerne mod trænere og forældre. Herefter blev der taget holdbillede og budt på grillmad og sodavand ved klubhuset. Inden spillerne skulle hjem fik de igen udleveret den håndbold de havde fået i starten af dagen, som de kunne få lov til at tage med hjem.

Min vurdering af arrangementet

Nu har jeg aldrig før haft et barn på fodboldskole, så min vurdering er ikke baseret på en masse erfaring. Til gengæld vil jeg tilbyde to forskellige perspektiver.
For det første er der det økonomiske perspektiv. Arrangementet kostede 200 kr. pr. spiller, det er et væsentligt mindre beløb end entrebilletten til de fleste forlystelsesparker. Ikke nok med det, så fik spillerne udleveret en pakke med et komplet træningssæt, en drikkedunk og to bolde. Værdien af den udleverede pakke alene overskred langt prisen for at tilmelde sig fodboldskolen. Det kan naturligvis kun lade sig gøre, fordi en række sponsorer valgte at støtte op om arrangementet, så stor tak til dem!
For det andet, og det er det mest væsentligt, var der selve oplevelsen i at deltage i fodboldskolen. Her var det mit klare indtryk at alt var veltilrettelagt og veludført af de frivillige hjælpere. Spillerne vidste hvad de skulle gøre hvornår, og det var med til at gøre det let for alle at deltage. Derfor skal der også lyde en stor tak til arrangørerne og de frivillige for den fantastiske indsats, der gjorde dagen til en rigtig god oplevelse for alle!

Nu er ovenstående selvfølgelig bare min vurdering, men jeg er bestemt ikke den eneste, der håber at REMA Fodboldskoledag vender tilbage til næste år. Se blot følgende opslag på GGIF Fodbolds facebook side, og de tilhørende kommentarer:

REMA1000-Fodboldskole.I dag har mange fantastiske trænere i klubben, brugt hele lørdagen på at træne, lege og grine,...

Posted by Allan Tolvard Pedersen on 19. september 2015