Nyheder om ungdomsfodbold

Nyt Fodboldsamarbejde mellem Sdr. Omme og Grindsted på pige- og damesiden

i kategorien Ungdomsfodbold Seniorfodbold oprettet af Søren Madsen

Gode bestyrelsessnakke henover vinteren og to positive møder med spillere og forældre var optakten, og de seneste to mandage har det så været alvor.

Et helt nyt fodboldsamarbejde på pige- og damesiden er i gang mellem Sdr. Omme IF og Grindsted GIF. Mandag, den 20. februar, tog 17 U14, U15 og U16 piger fodboldstøvlerne på og trak på træningsbanen som et hold, og i mandags den 27. februar, var det så 18 damesenior fra de to klubber, der trak ud til den første fælles træning.

-       Vi har haft et stærkt U15 hold, der efterhånden har spillet sammen i tre år, men fra sommerferien begynder de at komme i efterskolealderen og samtidig havde vi et par stykker, der ville prøve sig selv af i Vildbjerg, så vi var åbne for et samarbejde og tog kontakt til Grindsted, fortæller Kasper Andreassen, der er formand i Fodboldafdelingen i Sdr. Omme IF.

-       Vi har haft en gruppe af unge dameseniorer, der lige præcis ikke har været nok til et 11 mandshold, derfor tog vi kontakt til Sdr. Omme, og så blev vi enige om at prøve i begge årgange efter positive tilbagemeldinger fra møder med spillere og forældre, siger Henrik Post Kristensen, der er seniorformand i Grindsted GIF.

De to bestyrelser blev hurtige enige om, at grundlaget for et samarbejde er fodbold og fællesskab og at målet at spillerne skal have mulighed for at udvikle sig fodboldmæssig men også mulighed for gode oplevelser. Der skal træne og spille kampe på skift i Sdr. Omme og Grindsted, og dermed på skift i den røde, Sdr. Omme, og den hvide/blå, GGIF, trøje.

-       Det ville uden tvivl være nemmere at spille et halvt år hvert sted, men vi har valgt at begge hold skal have identitet og være en del af klublivet begge steder, og især på seniorsiden kender spillerne hinanden i forvejen fra Campus, siger Maria Moustgaard, der sidder i bestyrelsen i Sdr. Omme.

De to hold træner skiftevis en uge i Grindsted og en uge i Sdr. Omme og hjemmekampene på skift begge steder. Der er foreløbig tilmeldt 11 mands hold i træningsturneringen for U16 og for serie 1/2 kvinder.  

-       Jeg er fra den tid, hvor de indbyrdes rivalopgør på seniorsiden hed Sdr. Omme mod Grindsted, og dengang scorede Kim Larsen mål på stribe for Sdr. Omme. Nu er han træner for seniordamerne, og han tøvede da lidt første gang han skulle ind i GGIF Boldrummet, men det gik nu fint, og det er dejligt at vi ved at arbejde sammen kan tilbyde dygtige trænere og muligheden for 11 mands fodbold for pigerne, siger fodboldformand Søren Madsen fra GGIF.

Kim Larsen og Frank Venø som målmandstræner er på plads som seniortrænere og der arbejdes med endnu en træner til holdet, der var 18 spillere til første træning i hård regn mandag aften.

U14-U15-U16 pigerne har Preben Conrad Christiansen som cheftræner og Thomas Pedersen og Lars Ole Jensen som øvrige trænere, og de har været på træningsbanen fire gange allerede. De træner mandag og onsdag fra klokken 18.00. De ulige uger i Grindsted og lige uger i Sdr. Omme, mens seniordamerne træner klokken 19.00 mandag i Grindsted og onsdage i Sdr. Omme.

Yderligere oplysninger. Maria Moustgaard, Sdr. Omme IF telefon 2521 1933, Søren Madsen Grindsted GIF på 4096 2187.